Oversigt over hegn og porte

Ishøj ASHegn dækker over mange ting, rigtig mange af os benytter indhegning af en eller anden slags, f.eks. til sin have, kolonihavn, baggård osv. Selv her på DTVtransition har vi hegn omkring vores bygning. Der findes rigtig mange forskellige typer af hegn, og dertil hørende porte og låger, og derfor kunne det jo være spændende lige at skrive et indlæg om de mange forskellige hegnstyper vi benytter herhjemme i Danmark, så vi kan blive en smule klogere på disse begreber. Her i Danmark benytter vi hovedsagligt hegn til adgangskontrol, f.eks. til at forhindre uvedkommende i at komme ind på vores egendom, men også til opdeling og design f.eks. i haver, eller til at afskærme os fra vind og vejr på terrassen. Jeg har sammen med mine gode venner fra Ishøj Hegn fundet frem til en liste forskellige begreber inden for dette område.

Hegn

Rørhegn – Et traditionelle hegn af runde rør med indlagt pressegitter, Vi ser det ofte brugt som til f.eks. kældertrapper eller værn.
Balusterhegn – En flot og solid hegnstype, som ofte anvendes hvor tingene skal være lidt mere elegant end et almindeligt gitterhegn.
Fletværkshegn – Ens hegnstype som minder meget om stålmåttehegn eller et almindeligt gitterhegn. Bruges ofte til værn.
Stålgitterhegn – Et stålgitterhegn er en meget solid hegnstype der ofte anvendes til adgangskontrol. Bruges bl.a. til at begrænse adgang til havne, stadioner osv.
Elementhegn – En hegnstype der er velegnet til modulbyggeri.
Trådhegn – Et klassisk industri hegn lavet af metal tråde. Det har en meget alsidig anvendelse, og kan derfor bruges til sikring de fleste steder.
Mobilhegn – En hegnstype som anvendes, hvor der er behov for en midlertidig indhegning, f.eks. på byggepladser eller til koncerter.
Panelhegn – Et panelhegn er en kraftigt og solidt hegnstype, laver af svejset stålgitre og støbte stolpe. Anvendes til flere forskellige formål men ofte inden for industri, institutioner, eller områder hvor kravet til sikkerhed er større end normalt.
Pressegitterhegn – Rørhegn type 312, som ofte bruges til afskærmning af trapper.
Fletvæv – Flettet metal, bruges f.eks. til fletværkshegn.
Byggepladshegn – Også kendt som mobilhegn. En ikke permanent hegnstype som ofte bruges til midlertidig hegnsløsninger.
Elektrisk hegn – Ofte blot et simpelt ikke isoleret ledning, fastgjort med små stolper. Bruges til indhegning af kreatur.
Støjhegn – Støjhegn eller støjvægge bruges til dæmpning af støj eller mindskelse af vindpåvirkninger og bruges tit i støjplagede områder, f.eks. hvor der er motorveje tæt på beboelser.

Porte og låger

Gitterlåge – Gitterlåger er kort og godt en fælles betegnelse for låger der består af svejse gitre, pressegitter og andre former for net. Anvendes ofte sammen med rørhegn.
Fritsvævende port – Et godt eksempel på en fritsvævende port, er den klassiske havelåge. Det vil sige porte, som kun er fastet på siden.
Rotationslåge – Rotationslåger eller person karruseller, som de også kaldes, benyttes i hovedsagligt i forbindelse med adgangskontrol , f.eks. indgangen til svømmehaller eller vandland.
Bundkørende port – En bundkørende port er en form for skydeporte, hvor porten køre på en skinnekørende konstruktion i bunden.
Svæveport – Er et andet begreb for en fritsvævende port, altså en port der ser ud til at “svære” over jorden i modsætning til en med skinnekonstruktion.
Rørlåge – En låge lavet af rør, bruges f.eks. i kombination med et elektrisk hegn til indhegning af heste, køer osv.
Personkarrusel – Personkarrusel er et andet ord for en Rotationslåge og benyttes til adgangskontrol, ved indgange/udgange.
Svingport – En port der kan svinge ind af eller ud af. Bruges ofte i kombination med en automatisk portåbner.
Skydeport – En port der køre på skinner og skubbes til siden for at åbnes.
Rørport – En porttype lavet af metalrør og er lidt mere solid en f.eks. en gitterlåge.
Personlåge
Ganglåge – En mindre låge der ofte bruges til f.eks. personale indgange.
Palisadeport – En port i et palisaderet værk.
Tremmelåge – En solid låge af metal tremmer.
Dobbeltport – Begrebet dækker kort og godt over en 2 delt port.

Bomme

Svingbom – En type af bomme som bruges til f.eks. at forhindre biler i at køre ind, kan løftes når det er behov for dette. Bruges ofte til f.eks. at begrænse adgang til bolig arealer. I modsætning til en vippebom, åbnes en svingbom til siden.
Vippebom – En bom der vippes op for at åbnes.

Kilde:
www.ishoj-hegn.dk
WEB: Ishøj Hegn A/S


Gitterhegn og låger - Hvorfor vælge et industri hegn til indhegning af sin grund?

Udgivet i Info

Kategorier

Dagens spørgsmål

Hvilken type af hegn kan du bedst lide?