Mobilhegn og byggeplads hegn

Mobilhegn fra Ishøj Hegn A/S - din specialist i opsætning og montering af alle hegnstyperEn af de mest populære typer af hegn her i Danmark er de såkaldte mobilhegn (også kendt som byggeplads hegn). De bruges ofte til midlertidig indhegning af områder. F.eks. i forbindelse med koncerter, byggerier eller cykelløb. Kort sagt – steder hvor man har brug for at skærme af for nogle personer i en periode. Disse byggepladshegn fås ofte i forskellige typer og i forskellige prisklasser.

Et eksempel er et Mobilhegn type 124, fra Ishøj Hegn A/S, er et let og mobilt hegn, hvor hvert element måler 350 x200 cm, og kan sammensættes efter behov. En komplet mobilt hegnssystem til midlertidige afspærringer Det opsættes i flytbare betonklodser og består af et stormasket svejset net i metal.

Hvorfor bruge et mobilhegn?

Fordelen ved disse mobilhegn, er at de er utrolig nemme og hurtige at sætte op, sammenlignet med de mere traditionelle typer af hegn som f.eks. trådhegn, panelhegn eller rørhegn. For mere information om disse typer af hegn, se vores gamle indlæg her: Typer af hegn og porte

Skal man f.eks. afholde en koncert, og kun vil havde adgang for betalende gæster, så er et mobil hegn jo den ideale løsning. Nemt at opsætte, og pille ned igen, og billigt at anskaffe eller leje. Eller hvis du har en container eller to, som du gerne vil sikre indholdet i ekstra godt. Så kan du jo nemt og hurtigt opsætte et mobilhegn omkring containeren, og dermed skabe en ekstra sikkerhed for relativ få penge. Det er jo ikke uden grund at en stor de af de danske byggepladser, vælger at anvende et byggepladshegn for at holde størstedelen af folk ude.

Læs også: Mobilhegn eller byggepladshegn

Ulemper ved et mobil hegn

Efter at have kigget på par af fordelene ved et byggeplads hegn, er det nu tid til at kigge på ulemperne ved det. For det er jo tale om et billigt hegn, hvilket også betyder at det ikke er et specielt solidt hegn. Dette gør at sikkerheden med et mobilhegn ikke er lige så høj, som med et fast hegn som eksempelvis et panelhegn. Det er ret nemt at klatre over disse mobilhegne, og nogle af typerne kan man også relativt nemt vælte eller flytte på. Dette gør at det er en af de hegnstyper, med den dårligste sikkerhedsværdi.
Dog er det stadig langt bedre end intet hegn. De fleste af os ved man ikke skal forcere et hegn, og holder sig pænt på den anden side af det. Men som vi ofte ser det til koncerter, karneval eller lignende begivenheder, så er der nu og da folk der alligevel vælger at klatre over det. Så det er ikke den ideelle måde at holde folk ude på. Men på den anden side, sammenligner man prisen på denne type af hegn med prisen på et fast, så er det ret så mange som skal klatre over det, før at det ikke længere kan betale sig.

Byggepladshegn, en nem og effektik type af hegn til masser af formål

Som du kan se, så er der både nogle fordele og ulemper ved at vælge et mobil hegn. Men alt efter hvad dit behov er, så kan det være en rigtig god type af hegn som både er billigt og praktisk.

Udgivet i Info

Få et sundt vægttab

Guide til hvordan du taber digFor mange af os, er det at opnå en vægt man er tilfreds med en stor udfordring. At have den perfekte vægt er vigtig. Ikke kun fordi de fleste går meget op i udseende herhjemme. Men også fordi det giver en, en større sundhed og gør mange ting i dagligdagen nemmere. Det kan f.eks. være noget som simpelt som at købe nyt tøj. Har man blot et par kilo ekstra på sildebenene, så kan det nogle gange være lidt af et problem at finde det rigtige tøj.
Dette er også grunden til at vi hvert år (og gerne omkring januar), smider millioner af kroner efter forskellige typer af slanke produkter, som f.eks. Nupo, XL-S Medical eller Chili Burn. Produkter som har til formål at gøre det nemmere for at os, at opnå et vægttab. Men er det sundt? Er det spild af penge eller virke disse produkter faktisk? Det prøver her i artiklen at se lidt nærmere på.

Hvordan opnår man et vægttab

For langt de fleste almindelige raske mennesker, så handler det at tabe vægt, som at forbrænde mere energi, end man indtager. Bruger man f.eks. 3.000 Kcal på en dag, og spiser man kun 2.500 Kcal, så burde man i løbet af 2 uger, tabe hvad der svarer til et kilo fedt. Kroppen skal jo bruge en hvis mængde energi på at fungere, holde en varm, og bevæge sig. Kommer der ikke nok energi ind via maden, så må kroppen jo begynde at tæge på sine resurser. Dette kan f.eks. det fedt man har i kroppen, eller muskelmasse.

Der er flere måder man kan tabe sig på. F.eks. ved at motionere mere. Vejer du omkring 80 kg, og løber du 6km om dagen, så forbrænder du hver dag omkring 500 kcal ekstra. Dette svarer igen til at du taber 1kg fedt på 2 uger. F.eks. kan man bruge produkter som Nupo til bedre at styre hvor mange kcal man får i løbet af en dag.

Den anden måde er at spise færre kalorier. Dette kan være ved at bytte noget af det “usunde” mad ud med sunde variationer, eller ved at spise mindre portioner.

Den 3. måde du kan tabe dig på, er ved at bruge forskellige typer af kosttilskud, som kan fremme din naturlige forbrænding eller gøre at kroppen optager mindre fedt. Produkter som Chili Burn og XL-S medical, falder inden for disse kategorier.

Men lad os prøve at se lidt nærmere på nogle af de mange typer af kosttilskud som findes til at opnå vægttab.

Nupo slankepulver

Nupo fås i mange varianter. Alt lige fra sportsbare, proteinpulver til supper. Det fås også i flere forskellige smage. Fordelen ved et produkt som Nupo, er at du kan vælge at udskifte et eller flere af dine måltider med en Nupo variant. En variant som indeholder færre kalorier end den mad du normalt ellers ville have spist. På den måde spiser du færre kalorier end før, hvilket ofte føre til et vægttab. Med Nupo får du et redskab til at hjælpe med at regulerer kosten lidt. Så det er altså ikke tale om et produkt, du skal spise som mellem måltid.

Læs også: Opnå en bedre sundhed med Nupo

New Mordic Chili Burn

Der har længe være vist, at chili kan øge ens forbrænding. New Nordic Chili Burn indeholder ingredienser som chilifrugt, grøn te, ingefærrod, dildfrø samt olie fra pebermynteblade, hvilket til sammen skulle øge din forbrænding en smule, og samtidig reducere luft i maven. Det er ofte meget få % som denne type produkt øger din forbrænding med. Så man skal ikke tro, at man blot kan spise et par Chili Burns om dagen, og så taber man sig. I kombination med kost og motion, så kan det være at give et lille ekstra boost, til dit som ønsker maksimal effekt af din slankekur. Men som enkeltstående produkt et Chili Burns eller lignende chili baseret produkt ikke noget mirakel kur. New Mordic Chili Burn et af de bedste chili produkter som lovligt kan købes online.

Læs også: Opnå et bedre vægttab med XL-S Medical fedtbinder

XL-S Medical fedtbinder

XL-S Medical fedtbinder, er et ret interessant produkt alt efter hvordan ens madvaner er. Spiser man generelt sundt, så har dette produkt ikke den store effekt. Men spiser man derimod meget fed mad, kan det være rigtigt effektivt. XL-S Medical er et produkt som indeholder nogle specielle fibre. Fibre som binder en del af fedtet i maden sammen. På den måde bliver denne blanding for stor til at blive optaget i tyndtarmen, derved udskilles det naturligt fra kroppen igennem afføringen. Så en del af den fedt du indtager, vil ikke blive optaget i kroppen og du vil dermed indtage færre kalorier end du spiser. XL-S Medical fedtbinder er et af de mest populære slankeprodukt hos flere firmaer som f.eks. Apoteket eller med24.dk

Spis rigtigt og få maksimal effekt ud af din slankekur og opnå det bedste vægttab

Helse og Sundhed

Er det noget som vi efterhånden er blevet gode til her i Danmark, så er det ting som Helse og Sundhed. Helseprodukter og økologiske produkter sælges mere end nogensinde før. Snakker vi motion, så er det langt over halvdelen af os som løber en tur, dyrker spot, eller på en eller anden måde får lidt motion ind i dagligdagen. Vi er temmelig sundt folkefærd, på trods af vi har et af de højeste forbrug af alkohol, og spiser lidt for mange danske wienerbrød. Samtidigt er vi også et af de lande, som har det største forbrug af kosttilskud.

Læs også: Sådan boostede med24 deres salg af slankeprodukter

Hurtigt eller langsomt vægttab?

Hvad er bedst – et hurtigt vægttab eller et langsomt? Der er fordele og ulemper ved begge metoder. Hvis vi starter med det langsomme vægtab. Taber man sig langsomt, så har kroppen bedre tid at vende sig til det. Du stresser på den måde ikke kroppen så meget, og det mest af det du taber kommer fra fedt.
Jo hurtigere man taber sig, jo større en del af vægtabet kommer i form af muskel tab. Dette er ofte en dårlig ting, da jo flere muskler man har, jo større er ens basis forbrænding. Så dem vil vi jo gerne behold. Fordelen ved det hurtige vægttab, er er at chancen for at du så opnår dit mål inden du kører træt i det, er betydelig større.

Vedligehold sit vægttab

Alt for mange af os, har prøvet at følge en slankekur og opnået et godt vægttab. 5 måneder senere, er samtlig kilo tilbage på kroppen, så hvordan vedligeholder man så et vægttab?
Det som mange af os gør galt, er at efter vi stopper med en slankekur, så begynder vi at spise præcis det samme som før slankekuren. Måske ikke den først uge eller to, man langsomt kommer ens gamle spisevaner snigende tilbage. Og det var jo disse spisevaner som i første omgang fik os til at gå på slankekur! Så det der skal til for at undgå at tage kiloene på igen, er en reel kost omlægning, hvor man får brudt sine gamle spisevaner, og får nogle nye sundere vaner ind. Dette kan være rigtigt svært selv at få gjort, så ofte er det en god ide at opsøge en diætist.

Så held og lykke med at opnå et sundt vægttab, hvad enten det er med motion, kostomlægning eller brug af kosttilskud som Nupo, Chili Burn eller XL-S Medical fedtbinder.

Udgivet i Info

Den årlige oktoberfest

Hvad er en oktoberfest og hvad skal man vælge af tyroler kostumerSå er det igen snart tid til af afholde den store oktoberfest. Desværre oktoberfesten i Aalborg jo blevet aflyst i år p.g.a ekstrem dårlig planlægning fra arrangørens side. Grunden var åbenbart at konferencier, Lars Hjortshøj havde aflyst og i et land med over 6 millioner indbyggere var det åbenbart helt umuligt at finde en erstatning. Jeg havde selv set frem til denne fest og fundet mit stiveste tyroler kostume frem, men desværre blev det jo ikke til noget. Så det kan være jeg skal bruge en af de andre mindre feste her i Nordjylland. Men hvorfor er det lige at vi klæder os ud i fjollede tyroler kostumer, alpehuer og lytter til tyske slagere som vi normalt hader? Hele oktoberfesten er jo sammensat af en masse små elementer som langt de fleste af os ikke bryder som ret meget om – Alpehuer, lederhosen, tysk folkemusik, sauerkraut og tyskere. Men når man så sætter alle de elementer sammen, går det hele op i en højrer enhed og bliver til noget helt specielt, noget som langt de fleste af os elsker – nemlig den årlige oktoberfest.

Læs også: valg af kostumer til julefrokosten

Hvad er oktoberfesten?

Oktoberfesten stammer helt tilbage til starten af 1800 taller, hvor en tysk prins (Ludwig d.1) skulle giftes med prinsesse Therese af Saxe-Hildburghausen ved en stor fest i München. En fest med masser af gøgl, musik, hestevæddeløb og meget andet sjovt. En fest som varede i flere dag og endte med at blive så stor en succes at de lokale valgte at gentage succesen hvert år hvor det var muligt. Der har selvfølgelig været enkelte år, som f.eks. år med krig og lignende, hvor det ikke har været muligt at afholde festen, men i langt de fleste år har der været fest.

Læs også: Hvorfor vi elsker udklædning og kostumer

I München er der under oktoberfesten opsat store telte, nogle af dem med plads til 5-6.000 personer, hvilket er lidt vildt, hvis man sammenligner med et typisk dansk have test. Der er masser af forskellige forlystelser, spisested og ikke mindst ølboder. Folk fra hele verden kommer i deres tyroler kostumer, som for mænd består af lederhosen, ternet skjorte, lange hvide strømper og pæne sorte eller brune sko. For kvinder består deres tyrolertøj af en kjole, en kortærmet bluse og en nederdel som bruges til at indikere om man er i et forhold eller single. Glemte jeg at nævne at festen vare i 16 til 17 dage? Det er de færreste som holder ud i alle dage, men det betyder også at man har mulighed for lige at snuppe en enkelt dag eller to og nyde den gode tyroler stemning og evt bruge et par dage på at se resten af München.

Købe sit tyroler kostume eller lave selv?

Der findes et hav af butikker som sælger tyroler kostumer til mænd og kvinder, men kvaliteten og autenticiteten af disse er desværre ofte ret lav. De fleste af os har ofte en del af tøjet, f.eks. en ternet skjorte og et par pæne sko, og så er det blot et par gode lederhosen og strømper man måske mangler at købe. Det kan godt betale sig at smide lidt penge efter nogle i en ok kvalitet, evt. køb dem brugte, kvaliteten her er stadig langt over hvad man finder i kostume butikker. Det samme gælder for kostumerne til kvinder, også her har man ofte noget af det selv, og skal derfor blot købe en enkelt del eller to, hvilket igen er at foretrækker over de færdige tyroler kostumer til en seriøs oktoberfest.

Udgivet i Info

Special container – En løsning for alle

Vi så her tidligere at det faktisk var et ret stort marked inden for special containere, både til private men også til firmaet – http://www.dtvtransition.org/brug-af-container-til-renovering/. Dette vil vi her i vores nye artikel prøve at kigge lidt nærmere på, og se hvorfor det et er blevet så populært at bruge en special container, frem for at bygge til eller benytte en anden løsning. Faktisk bruger folk efterhånden disse containerløsninger i stor stil, både som midlertidige løsninger, men mange er efterhånden også gået over at begyndt at bruge dem som en permanent løsning, da holdbarheden og kvaliteten har vist sig at være helt i top. F.eks. kan man her på http://nyttag.org/special-container-andet-end-blot-renovering-af-huset/ – en side med fokus på nyt tag og renovering, se eksempler på de mange special modeller som bruges inden for bygge branchen. Men lad os først prøve at kigge lidt på nogle aktuelle eksempel på brugen af special containere. Hvor vi sidste gang kiggede på løsninger som mobil køkken, skurvogn, pavillon og messestand, ser vi her nærmere på nogle af de lidt mere specielle muligheder der er.

<-- insert billede -->
Eksempel på brug af container til special løsninger - et klasselokale

Container klasselokale

En skole i Jylland stod med et akut plads problem, da flere af deres eksisterende klasselokale skulle ombygges og ombygningen ville strække sig langt ind i det nye skoleår. Løsningen på problemet blev at opsætte 11 specialtilpassede containere, hvorved de fik 150 m2 ekstra plads og dermed nok lokaler til at kunne fortsætte undervisningen. Det hele mundede ud i en special designet containerløsning med to store klasselokaler. Hertil blev der tilsluttet et gang areal med en garderobe og toiletfaciliteter til både drengene og pigerne. En nem, effektiv og sikker løsning på et akut problem, da disse containere hurtigt kunne tilsluttes de eksisterende bygninger. Læs mere om projektet her på https://drive.google.com/open?id=1pYH_1ATEWmdTMUNBJ94KGAmb7Sk

Mobilt savværk

Et større bygge firma, stod pludselig i den situation at de manglede nogle savværksfaciliteter til deres byggeplader. Det skulle være en simpel og praktisk løsning, som skulle kunne opstilles nemt og hurtigt. Derudover skulle den være mobil, så den kunne transporteres rundt blandt de forskellige byggepladser.
Løsningen her blev at få lavet en special container med indbygget 20ft savværk. Løsningen var rigtig god, især under dårlige vejrforhold, da man her havde mulighed for at kunne stå indenfor og arbejde. Flere billeder af dette projekt er at finde i Google Drive på https://docs.google.com/drawings/d/12WTNufWo-mJaJ5GztJzbhV6EVdw3OiNog4Vc2gWhvhg/

Omklædningsfaciliteter

Et større vandland var nød til at fjerne deres eksisterende omklædningsrum, da disse efterhånden var slidt ned. De skulle inden for få år i gang med et større ombygnings projekt, og manglede derfor en god midlertidig løsning på til deres omklædningsrum. Løsning blev at lave et specialindrettet omklædningsrum i form af 6 stk. 40ft isolerede containere, som efterfølgende blev beklædt med træ udvendigt, så det passede naturligt ind i placeringen. Dermed var deres problem med omklædningsfaciliteter blevet løst med en container på en hurtig og effektiv måde.

Special container

Står ud selv og mangler en special løsning, så kan det sagtens tænkes at du kan tage udgangspunkt i en container og ombygge denne til lige netop dit behov. Med en Special container er du hurtigt i gang, og med mindre du laver for meget om på den, vil den også være mobil og dermed nem at flytte rundt efter behov.
Disse eksempler vi har set her på siden, er jo blot et par eksempler på hvad man kan bruge en container til, og for at vise at det ikke kun er til transport eller opbevaring af affald man benytter disse. En del af disse special løsninger, er ting man selv kan lave med en gammel container, men skal man bruge noget mere special, så bør man tage kontakt til et firma som tilbyder denne slags. Dette kan eksempelvis være DC Supply A/S fra Nørresundby www.dc-supply.dk eller hvad der nu engang ligger i nærheden af hvor du bor.

Med en mobil løsning kan man hurtigt og nemt få opstillet et nyt klasse lokale lige der hvor man har behov for det.

Udgivet i Info

Mode – smarte læderjakker til mænd

http://www.betterworldfashion.dk/laederjakker-maend/

Mode og stil er der altid plads til, derfor snupper vi her på en varm sommerdag lige et lille indlæg om læderjakker til mænd, en ting som aldrig helt går af mode.
Hvad enten der er tale om en Street eller Retro biker jakker, så er læder noget som passer fint samme med det meste af ens gaderobe. Men hvordan kom vi lige i gang med at bruge læder jakker, og hvorfor er de stadig så populære den dag i dag. Lad os starte med at tage et lille kig på historien bag.

Historien bag læderjakker

Helt tilbage til før Kresti fødsel har vi anvendt læder til tøj i en eller anden form. Men det var faktisk først i starten af 30’erne de klassiske designs til det vi kender som en læderjakke opstod. Her fandt datidens piloter ud af at læder var et rigtigt godt materiale til at modstå kulde og vind når man sat oppe i en åben flyver. Især de berømte bombe piloter, som ofte var ude på lange ture i 1. verdenskrig benyttede alle de klassiske brune bomber jakker, som bestod af hestelæder og var foret med uld indvendigt. Dette gav en meget robust jakke, som samtidig var varm og kunne modstå den kraftige vind piloterne ofte blev udsat for.
Det gik ikke mange år, inden biker kulturen også opdagede fordelen ved en sådan læderjakke og tog fenomenet til sig. Dette mundende ud i en anden klassik stil – biker jakken. Det var også her at vi begyndte at se de sorte jakker, frem for de brune som piloterne brugte.

Læder og miljø

Læder er jo i bund og grund hud fra dyr. Og som alt andet levende har det med at gå i fordærv med mindre man behandler det. Derfor er det nødvendigt at garve materialet først. Garvning er kort og godt en bearbejdning af rå huder og skind med henblik på at konservere produktet til brug for beklædning eller til møbler. Garvningen er en længere process hvor huden renses for fedt og olier, huden blødgøres og man ender til sidst op med et meget solidt, smidt og holdbart produkt som med den rette pleje kan holde i rigtig mange år.
Desværre er garvning af læder en meget forurenende process. Under garvningen bliver der ofte produceret store mængder spildevand indeholdende organiske stoffer og forskellige kromsalte. Som de fleste af os ved, så er krom er et meget giftigt tungmetal, der ligesom f.eks. kviksølv akkumuleres op igennem fødekæderne, og i sidste ende ender i os mennesker. Det er dog muligt at rense dette spildevand, inden det ledes ud i naturen, hvilket også sker på flere af de mere moderne fabrikker. Problemet er dog at størstedelen af det læder der fremstilles f.eks. til jakker, kommer fra lande som Indien, Kina og Mexico, hvor der ikke er rød til de dyre og effektive rensningsanlæg. Det er ikke kun miljøet som belastes med disse giftige kemikalier, også mange af de ansatte på disse fabrikker, får varige skader efter at arbejde med disse stoffer år ind og år ud. Ofte i form af kronisk eksem, øjensygdomme og kræft. Flere og flere firmaer er heldigvis ved at få øjerne op for genbrug af læderjakker og andre læder produkter.

På grund af de mange miljø mæssige problemer med fremstilling af læder, så er der enkelte virksomheder, som har valgt at producere bæredygtige læderjakker ud af genbrugs skind. Her benytter man så skin fra gamle jakker, som ozon renses og efterfølgende syes om til nye og moderigtige smarte læderjakker til mænd. Firmaer som f.eks. Danske Better World Fashion – www.betterworldfashion.dk. Personligt noget som jeg syntes er et rigtigt godt koncept, men desværre i en alt for lille skala til at rigtigt har en betydning. Kunne man få flere firmet med på denne genbrugsvogn, både inden for tøj og mode, men også inden for møbler, så ville man kunne reducerer hele den krom forurening en hel del, og faktisk gøre noget ved hele problemstillingen med læder. Selv større magaziner som the The huffington Post, har sat fokus på genbrug og miljø, så mon ikke det er noget vil kommer til at se meget mere til over de næste par år. Det er i hvert fald en problemstilling som vi er nød til at finde en løsning på, og helst inden for alt for længe.

Genrbug af læder jakker - et koncept fra Better World Fashion - læderjakker til mænd og kvinder.

Mode og stil

Moden inden for læderjakker kommer og går, det er ofte et par år, hvor man ikke ser ret mange i en læder jakke, et år senere går alle i en. De fleste mænd med blot lidt respekt for sig selv, har en eller anden form for læderjakke hængende i sit skab. Køre man motorcykel så har man selvfølgelig en bikerjakker da den jo både er praktisk, beskyttende og varm. Men selv til et smart jakkesæt kan man bære den rigtige læderjakker uden at det ser forkert ud, det handler blot om at finde den rigtige model og farve, og her er man heldigvis så fleksible at læder jo kan kombineres med det meste andet tøj.

Udgivet i Info

Brug af container til renovering

container skurvogn - sådan laver man den perfekte skurvogncontainer Står du og skal have et nyt tag på dit hus eller gang i et renoverings projekt, så kan flere af de problemer man ofte løber ind i, faktisk løses via en container. Faktisk er disse containere mere brugbare end man lige skulle tro, især til forskellige bygge projekter. Det er ikke kun den klassiske beholder til bortskaffelse til byggeaffald (hvilket jo er en af mulighederne), men også til at flere andre meget brugbare funktioner igennem projektet. Lad os prøve at kigge lidt på nogle af disse anvendelses muligheder.

Container til affald

Den klassiske affalds container, hvor man smider brugte teglsten, murbrokker og gamle lægter i, når containeren så er fuld, køres den på lossepladsen og tømmes.
Denne brug kommer vi ikke uden om i forbindelse med et bytte projekt. Der vil altid være rester der skal bortskaffes på den ene eller anden måde. For mange er dette den mest typiske brug af containere. En nem og praktisk måde at slippe af med sit affald på, frem for at skulle køre 20 gange med en overlæsset trailer.

Mobil køkken i en container

En noget mere anderledes brug af en container, er i form af et mobil køkken. Et containerkøkken eller mobilkøkken i en container, er en special bygget container, der indeholder alt du har brug for til at betjene flere hundrede personer med mad. Faktisk kan et sådant køkken i følge specifikationerne, lave mad til omkring 400 gæster. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, så er du eksempelvis ved at renovere en bolig blok, kunne et sådant mobil køkken, være en rigtig smart løsning, så alle stadig har mulighed for at lave mad og få noget at spise. Du placerer blot containeren der hvor du skal bruge den, tilkobler vand og el og inden for 10 minutter er du oppe og køre. Der er dog ikke mange som kender til dette, efter min mening, ret smarte koncept med et mobilkøkken her hjemme, men f.eks. i USA er mobile kitchen noget som rigtig mange kender til. Her på betontag.dk – renovering kan du se mere om dette koncept med et mobilkøkken.

Skurvogn

Når man bygger om eller ligger et nyt tag, så er det ofte man ikke kan bruge sin bolig til at sove i. Her kan en container skurvogn være løsningen. En sådan skurvogn er ikke blot et grønt skur på hjul, hvor i man sidder og spiller kort i regnvejr. Men det er en praktisk enhed hvor i man kan opstille flere sengepladser og bruge til at sove tørt og sikkert om natten. Fordelen ved en container skurvogn frem for en almindelig skurvogn, er at de kan placeres side om side, og derved spare lidt plads, men endnu smartere er at de også kan placeres oven på hinanden, og dermed spare endnu mere plads. Så er du ved at renovere tag, så kan en sådan skurvogn nemt løse dit soveplads problem. Kan også nemt kobles sammen med et mobilkøkken.

Bad/wc

Toilet forhold er noget af det som ofte er sværest at undvære hvis man renoverer hus eller tag. Derfor kommer vi ikke uden om den alt afgørende toilet container. Den kommer fuldt udstyret med bad og wc forhold, og placeres blot der hvor du har brug for et midlertidigt badeværelse. En praktisk og nem løsning for hele familien under bygge projektet.

Eksempel på en container skurvogn, pavillon og mobil køkken

Pavillon

En pavillon er andet end blot et lille havetelt. Det er også en container som kan bruges til udstilling, opbevaring, mødelokale eller som midlertidigt kontor, så man har et sted at arbejde fra mens der bliver lagt nyt tag eller opsat nyt køkken. Disse pavillon containere har ikke samme form som de klassiske affalds containere, men er ofte bygget op af 2-3 sammensatte containere, så man dermed har et noget større gulv areal. For mange er netop det med at man ikke behøver at sidde inde i huset omgivet af håndværkere, fordelen ved denne pavillon, hvor man i stedet har mulighed for at flytte sit kontor ud i haven, og nyde freden og roen derude. Her fordelen så jeg et andet eksempel på bruge af en containerpavillon, det var en skole som ikke havde plads til alle klasserne, så de havde opsat to styk pavilloner og benyttede dem som midlertidige klasse lokaler. En hurtig og nem måde lige at få lidt ekstra midlertidig plads på, frem for at skulle til at bygge nyt, som måske kun bliv brugt i et begrænset tidsrum alligevel. Derfor er denne her løsning utrolig brugbar i mange forbindelser. Du for din pavillon leveret der hvor den skal bruges, og når du er færdig kommer der en lastvogn og henter den igen, du husker blot at tømme den for dine ting først.

Messestand eller salgsbod

En lidt anderledes brug af containere, er eksempelvis en mobil salgsbod. Her kan man benytte en modificeret container til at sælge sin varer lige der hvor der er brug for dem. Det kunne f.eks. være i form af en midlertidig isbod, hvor man gerne vil være der hvor kunderne er om sommeren, men ikke ønsker at tegne lange eller dyre lejemål. Så har du i stedet en transportable messestand eller salgsbod, du kan placerer lige hvor du vil (selvfølgelig med grundejerens tilladelse). Ofte er denne løsning både smartere og billigere, end hvis man skulle leje og indrette et lokale til samme brug. Og det bedste er at du nemt kan flytte rundt efter hvor kunderne er, så den ene uge er du måske i blokhus, ugen egen efter på Nørresundby torv.

For kort lige at summe nogle af anvendelses områderne op:

  • Affalds container
  • Mobil Køkken
  • Pavillon/ekstra plads
  • Skurvogn/beboelses
  • WC/Bad
  • Messestand/salgsbod

Som du kan se, så er der faktisk en hel del forskellige problem stillinger, som nemt og hurtigt kan løses med en mobil container enhed. Der er flere firmaer som f.eks. DC supply A/S fra Nørresundby der har specialiseret sig i forskellige typer af special containere. Især i forbindelse med ombygning af boliger eller opsætning af nyt tag, kan de være utrolig brugbare frem for at man evt. skal ud og bo et andet sted under forløbet.

Udgivet i Info

Kostumer og udklædning – vi elsker det

Party pige - et eksempel på et 80' kostumer til kvinder som elsker udklædning.En ting som vi virkelig har taget til os her i Danmark, er kostumer og udklædning til nærmest enhver lejlighed. F.eks. stiger antallet af deltagere med omkring 10-15% til de 2 store karneval i Aalborg og København hvert år, også mængden af folk der deltager i de forskellige lokale tyrolerfeste er stærkt stigende. Til fastelavn klæder børn sig stadig ud i samme omgang som altid, men flere voksne er også begyndt at klæde sig ud til fastelavn. Enten til tema feste for voksne, eller sammen med deres børn til børnehaven eller den lokale forenings fastelavns fest.
Som noget relativt nyt, så er Halloween også i kraftig fremgang. Der er rigtig mange børn, og en del voksne, som nu også vælger at bruge denne dag på at klæde sig ud i uhyggelige halloween kostumer. Faktisk så elsker vi danskere at klæde os ud. Lad os prøve at se lidt på de forskellige begivenheder som er med til at gøre at vi danskere bruger flere og flere penge på kostumer end nogensinde før. På hjemmesider som onlinekostumer.dk, er der masser af information om de forskellige begivenheder og inspiration til at finde det perfekte kostume.

Halloween kostumer

Salget af Halloween kostumer til både voksne og børn er steget eksplosivt over de seneste år. Hvor Halloween for blot få år siden var noget vi mest forbandt med amerikanerne, så er det nu noget som en stor del af de danske familier fejre. Både med at klæde sig ud i skræmmende udklædninger, men også pyntning med spindelvæv, blodig mad, og græskar lygter. Mange unge vælger også at holde Halloween feste, hvor de kommer iklædt hekse, vampyr eller zombie kostumer.

Julefrokosten

Også til julefrokosten vil vi gerne klæde os ud. Her er det hovedsageligt frække nissepigekostumer, julemændsdragte eller rensdyr og snemænd vi klæder os ud i. Alt sammen noget for at gøre julefrokosten lidt mere vild og spændende. Du kan læse mere om kostumer til vores julefrokost i vores gamle indlæg herover om jule kostumer

Fastelavn

Den klassiske fastelavnsfest, er meget som den plejer at være. En meget stor del af vores børn iklæder sig sjove fastelavnskostumer og slår katten af tønden. Dette er en tradition som ikke har ændret sig meget over de seneste 30-40 år. Den første ændring er dog er at flere og flere forælder også vælger at tage del i udklædningen, og ikke blot står på sidelinjen i deres almindelige tøj.

Karneval

Karnevallet i Danmark er efterhånden gået hen og er blevet rigtig stort. Især i Aalborg, som efter sigende skulle være nord europas største karneval, kommer der årligt op imod 100.000 besøgende, blot for at tage del i denne festlige begivenhed. Hvor det før blot var en begivenhed der tog en enkelt lørdag, er det nu noget der strækker sig over en hel uge, med alt lige fra børnekarneval, karnevalsløb, maskerade og meget mere. En rigtig festlig og sjov begivenhed for både børn og unge, hvor kreativiteten får frit spil når det kommer til at finde det perfekte kostume. Blot det at så og se paraden og de mange meget flotte karnevalskostumer, er for mange en rigtig spændende oplevelse. F.eks. er der butikker som f.eks. karnevalsshoppen.dk – der nærmeste udelukkende har fokus på denne begivenhed.

Oktoberfest

Som noget relativt nyt, er den klassiske tyske tyroler gået hen og blevet kæmpe stor her i Danmark. Faktisk er der efterhånden flere som klæder sig ud til de mange lokale oktoberfeste, end der er til andre begivenheder vi nævnte tidligere. Knæstrømper og lederhosen, er mere populært end nogensinde før, og salget af tyroler kostumer er nærmest eksploderet over de senere år. Masser af god musik, mad og øl kendetegner denne folkekære begivenhed.

Dame i hendes tyroler kostume lige inden hun deltager i den årlige oktoberfest

Som i kan se, så er det ikke for vi mangler en lejlighed til at klæde os ud, hvad enten man er voksen eller barn, så er der masser af muligheder for at trække i et kostume og tage del i de festlige begivenheder. Ud over de begivenheder vi har nævnt her er der masser af andre muligheder, som f.eks. private tema feste, sidste skoledag og nogle af de mange andre udklædnings arrangementer vi har her i landet. Du skal blot beslutte om du skal købe dit kostume, lave det selv, eller en blanding af begge.

Udgivet i Info

Billige smykker – ringe, halskæder og armbånd

I en kultur hvor vi sætter mere og mere fokus på kvalitet og luksus, er der over de senere år sket en interessant udvikling når det kommer til et produkt som smykker. Vi er gået fra at det næsten udelukkende skal være sølv, guld og ædelstene, til at være de billige smykker vi køber. Alt fra fra halskæder og armbånd fra 29,- til 150,-.. produkt som vi ofte blot bruger 3-4 gange og efterfølgende smider ud, når de ikke længere ser nye og pæne ud. Skal det være af en lidt bedre kvalitet, som flot sølv armbånd med små sten, så er det i større grad genbrugs/brugte smykker vi køber, frem for at gå ned i den lokale smykke butik og køb et helt nyt armbånd. Det er hovedsageligt tale om smykker til kvinder. Taler vi vielses ringe eller forlovelsesringe, så er det noget lidt andet. Her skal kvaliteten heldigvis stadig være i orden, og de skal helst være nye, så på den måde skiller visse ringe sig ud fra de andre produkter.

Hvad er billige smykker?

Hvad hører under betegnelsen billige smykker? Ofte er det den slags produkter vi køber i butikker som H&M, Glitter, Zeva eller andre tøj og mode butikker, i forbindelse med et en ny trøje, hvor vi lige mangler et nyt smykker, som passer der til. Det er lidt lige som med trøjen, køber man en 100 kroners trøje, så er det heller ikke en man forventer at bruge i flere år. Det er lidt det samme med denne type af pynte genstande, vi køber nogle som har et design der er moderne lige nu, som f.eks. et par ræve øreringe i roseguld. Noget som vi ikke er sikre på også er populært om et år eller to. Derfor er det ikke noget vi ønsker at betale for meget for, det må gerne være noget som vi blot bruge enkelte gange, for så efterfølgende at smide væk når de bliver for slidte. Snakker vi gaver til kæresten eller konen, så er det dog ofte lidt dyrere produkter vi er ude i. Hvor mange kvinder, bliver glad for en halskæde til 50 kroner?

Ringe

Som sagt, så køber vi stadig masser af dyre ringe, især hvis det skal være en gave til kæresten, eller en forlovelses ring, eller vielses ringe. Men til almindelig hverdags brug, så er de billige ringe helt ok. Det kan være en pæn og simpel sølv belagt ring med en lille CZ sten i, eller et par spinning ringe i rosaguld, som matcher de nye øreringe du lige har købt.

Halskæder

Halskæder nu om dage skal gerne være simple. Ofte en lille sølv kæde med et simpelt vedhæng eller flere kæder på en gang. Mange syntes også der er sjovt at skifte forskellige vedhæng ud, så man en dag har en lille Disney figur i sølv, for dagen efter at have et vedhæng der ligner pigtråd. Det er hovedsageligt kvinder der går med halskæder, til mænd er halskæder ikke helt så populære som de var for blot 10 år siden.

Armbånd i børstet stål

Armbånd

Når vi snakker armbånd, så er udvalget meget større, hvis man gerne vil følge moden. Et smart læderarmbånd, eller de populære shamballa armbånd med perler kan være en mulighed. Da klassiske Pandora armbånd er også nogle som vi stadig er meget glade for, selvom de nok ikke helt høre ind under betegnelsen billige armbånd. Lige nu er armbånd med masser af vedhæng, perle armbånd eller flere lag læderremme noget som vi bruger i stor stil. Det kan sagtens være et armbånd til lige under 200 kroner, som er noget vi elsker, frem for et sølv armbånd til 1.500 kroner. Forskellen er blot at det i sølv, er et vi også bruger om 10 år, mens det til 200 kroner, næppe er et vi også går med næste år.

Hvor køber vi så billige smykker?

En stor del af os vælger at købe vores smykker online for netop at spare penge. Typisk er priserne på online butikker som Chanti, Zeva eller Vaiva noget lavere end i de fysiske lokale butikker. Men ofte ender vi alligevel med at købe i tøjbutikken, når vi nu alligevel er derinde for at købe et par nye bukser eller accessories. Ofte kan der også være gode penge at spare ved at gå efter aktuelle tilbud. Som f.eks. her på Zeva’s facebook side, finder du altid de nyest tilbud på smykker, samt aktuelle konkurrencer.

Udgivet i Info

Vinduer – topstyrede, sidehængte eller Vendevinduer

Vinduer er centrale for vores opfattelse af verden

Når man har et hus er det obligatorisk, at der er mange vinduer, således at både lysindfald øges og mulighederne for at se ud bliver bedre. Det er svært at komme udenom, at vinduer øger livsglæden. Når man kigger rundt på huse der bliver bygget i dag, er der ofte også større vinduer end nogensinde og flere hele vægge der bliver lavet i glas. Dette er en måde, at gøre boligen/arbejdspladsen mere transparent, og således gøre rum større og mere brugervenlige.

Hvis man skal vælge vinduer kan det imidlertid være svært, at finde ud af hvilke der passer til ens bolig og hvordan man bedst muligt udnytter vægpladsen og får de flotteste vinduer op. Der findes mange forskellige typer og det er vigtigt, at have et overblik inden man går i gang med at lave huller i væggene. Står du og mangler et sted at sove, et køkken eller mere plads i forbindelse med en renovering. Så kan en special container måske være løsnignen – se mere om de mange muligheder med en container her på http://www.dtvtransition.org/special-container-en-loesning-alle/.

Forskellige slags vinduer

Der findes utallige muligheder når det kommer til vinduer, og det kan derfor være svært at finde ud af hvad der passer til ens stil. Mange kan man hurtigt udelukke pga. deres stilmæssige forskelle, men hvis man er i tvivl om et par forskellige modeller kan det ofte være det praktiske, der afgør om det bliver den ene eller den anden model. Vi har talt lidt med Niels fra PTvinduer i Nordjylland, et firma der sælger dansk producerede billige vinduer og døre, og i følge ham så er det mest populære modeller dannebrogsvinduer, bondehusvinduer samt det topstyret vindue.
De fås også i forskellige materialler som f.eks. træ, træ/alu eller mahogni. Derudover er det også muligt at få dem i plastik, men her er kvaliteten ofte ikke på helt samme højde, som med de andre materialer. Et godt sted at få mere info om dette er inde på kvalivinduer.dk

Som eksempler kan nævnes:

De topstyrede vinduer, hvor man åbner vinduet fra bunden og således styrer vinduets udfald fra toppen. Disse er ganske normale rundt omkring i stuerne, og har fordelen af, at være både enkle og ganske praktiske, i og med de sidder godt fast, men stadig giver gode muligheder for et stort luftindtag.

De sidehængte vinduer er også ganske normale. Disse åbnes i siden og styres i den modsatte side. Altså ligesom en dør, men bare i vinduesstørrelse. Fordelen ved disse er, at de er lette i vægt når man skal åbne og således ikke skal stå og mase med dem. Sidehængtevinduer er efterhånden blevet et ret populært valg hos os danskere og ifølge kvalivinduer.dk et af deres mest populære modeller.

Vendevinduer er ikke lige så normale som førnævnte modeller, men ses også mange steder rundt omkring. Det sjove ved netop denne model er, at den åbnes i midten af vinduesrammen. Altså skal man skubbe vinduet ud af, men man justerer åbningen både oppefra og nedefra. Dette giver et virkelig godt luftindtag, og er en helt ny måde at lave vinduer på.

Der findes yderligere mange andre modeller, men de bliver ikke alle nævnt her. Fordelen er bare, at der er mange forskellige at vælge imellem, så der er noget for en hver smag. Hvis den ene model ikke passer til ens hjem, så er der mange andre der sikkert har bedre potentiale og opfylder kravene.

Vinduer i dag

Vinduer er i dag virkelig vigtige for værdien af et hus. Hvis lyset er godt i et hjem, er det både mere charmerende og virker større og flottere. Derfor får folk lavet vinduer som aldrig før, og dette er med til at gøre hjemmene rundt omkring flottere. Så hvad enten du har brug for Vendevinduer, sidehængte eller topstyrede vinduer, så pynter et nyt vindue altid på ens hjem. Om man så skal vælge dannebrogsvinduer eller bondehusvinduer afhænger jo så af stilen på ens bolig.

Hvis man ønsker, at skabe et godt arbejdsmiljø eller et hyggeligt hjem er vinduer altid et godt sted at starte. Et godt sted at købe billige vinduer i god dansk kvalitet er her hos:

PT Vinduer A/S
Mølhavevej 10
9440 Aabybro
Tel. 6914 8555
http://ptvinduer.dk

Udgivet i Info

Briketter eller Brænde

skal man vælge almindeligt brænde eller de her nymoderne briketter når det skal tændes op i hjemmet? Altid en god ide når man sidder med sine smykker og hygger foran pejsenEt af de store spørgsmål når man skal bestille mere brændsel hjem til sit fyr eller brændeovn er – skal det være briketter eller brænde? Men hvad er lige bedst og hvornår bør man vælge den ene type frem for den anden? Det prøver vi at se lidt nærmere på her.

Fordele ved briketter

En af de helt store fordele ved træbriketter er at de er betydeligt nemmere at transporterer og stable. Hvis man har en mindre trailer eller en stor stationcar, så er det faktisk muligt selv at have en palle briketter i bilen eller traileren. Det samme vil næppe være muligt hvis det var tale om almindelige brændestykker. Af samme grund er det også nemmere at stable og opbevare briketterne. Dog skal man være opmærksom på at briketter skal opbevares helt tørt, da de ikke tåler at få vand. Lidt på samme måde som med mange billige smykker og sprit, visse ting skal bare ikke kombineres.
Når man køber briketter, så ved man at de næsten altid er helt tørre og dermed kan bruges med det samme. De skal altså ikke efter tørre som en del andet træ ofte skal. De har også en bedre brændeværdi en andre typer af træ. Dette skyldes at træet i briketterne faktisk er komprimeret mere tæt end et almindeligt stykke kløvet træ. Derudover er fugtindholdet i træbriketter lavere end i det meste andet træ. Det betyder i praktisk at hvis du fylder din brændeovn op med briketter, så få du mere varme ud af det, en hvis du f.eks. havde brugt bøgebrænde. Alt dette har været med til at gøre træbriketter, til en af de mest populære typer af brændsel herhjemme nu om dage. Du kan læse mere om denne type af brændsel på vores side om brænde eller briketter.

Fordele ved brænde

Selvom briketterne måske umiddelbart virker som det bedste valg, så er der stadig rigtig mange som udelukkende køber almindeligt træ til brændsel. En af grundene kunne f.eks. være at hvis der skal tændes op, for blot at få lidt ekstra hygge, så ser det lidt mere hyggeligt ud med rigtige brændestykker i sin pejs eller brændeovn, i forhold til de firkantede savsmudsbriketter. Er opvarmning af hjemmet ikke den primære funktion for optændingen, og er man blot ude efter lige hygge og måske lidt varme i det rum man sidder i. Så vil det ofte være billigere blot at købe noget billigt brænde som f.eks. gran eller løv, da dette vil være fint til dette formål, så kan man jo lige så godt spare lidt penge. Skal ens brænde opbevares udendørs og har man ikke mulighed for det, eller gider man ikke at døje med det, så er det igen en fordel af købe en palle brænde frem for briketter, da briketterne slet ikke kan tåle vand. De vil begynde at smuldre hvis de udsættes for for meget fugt eller regn. Så i dette tilfælde vil det være bedre med rigtig træ frem for briketterne.

Udgivet i Info