Mobilhegn og byggeplads hegn

Mobilhegn fra Ishøj Hegn A/S - din specialist i opsætning og montering af alle hegnstyperEn af de mest populære typer af hegn her i Danmark er de såkaldte mobilhegn (også kendt som byggeplads hegn eller festival hegn). De bruges ofte til midlertidig indhegning af områder. F.eks. i forbindelse med koncerter, byggerier eller cykelløb. Kort sagt – steder hvor man har brug for at skærme af for nogle personer i en periode. Disse byggepladshegn fås ofte i forskellige typer og i forskellige prisklasser.

Et eksempel er et Mobilhegn type 124, fra Ishøj Hegn A/S, er et let og mobilt hegn, hvor hvert element måler 350 x200 cm, og kan sammensættes efter behov. En komplet mobilt hegnssystem til midlertidige afspærringer Det opsættes i flytbare betonklodser og består af et stormasket svejset net i metal.

Hvorfor bruge et mobilhegn?

Fordelen ved disse mobilhegn, er at de er utrolig nemme og hurtige at sætte op, sammenlignet med de mere traditionelle typer af hegn som f.eks. trådhegn, panelhegn eller rørhegn. F.eks. til festivaller, bruges de som festival hegn, for at undgå at folk som ikke har betalt kommer ind. Her er det jo nærmest altid tale om en midlertidig indhegning. For mere information om disse typer af hegn, se vores gamle indlæg her: Typer af hegn og porte

Skal man f.eks. afholde en koncert, og kun vil havde adgang for betalende gæster, så er et mobil hegn jo den ideale løsning. Nemt at opsætte, og pille ned igen, og billigt at anskaffe eller leje. Eller hvis du har en container eller to, som du gerne vil sikre indholdet i ekstra godt. Så kan du jo nemt og hurtigt opsætte et mobilhegn omkring containeren, og dermed skabe en ekstra sikkerhed for relativ få penge. Det er jo ikke uden grund at en stor de af de danske byggepladser, vælger at anvende et byggepladshegn for at holde størstedelen af folk ude. Mobilhegn eller byggepladshegn er efterhånden nogle af de mest anvendte typer af hegn i Danmark, og til en lang række forskellige formål.

Læs også: Mobilhegn eller byggepladshegn

Ulemper ved et mobil hegn

Efter at have kigget på par af fordelene ved et byggeplads hegn, er det nu tid til at kigge på ulemperne ved det. For det er jo tale om et billigt hegn, hvilket også betyder at det ikke er et specielt solidt hegn. Dette gør at sikkerheden med et mobilhegn ikke er lige så høj, som med et fast hegn som eksempelvis et panelhegn. Det er ret nemt at klatre over disse mobilhegne, og nogle af typerne kan man også relativt nemt vælte eller flytte på. Dette gør at det er en af de hegnstyper, med den dårligste sikkerhedsværdi.
Dog er det stadig langt bedre end intet hegn. De fleste af os ved man ikke skal forcere et hegn, og holder sig pænt på den anden side af det. Men som vi ofte ser det til koncerter, karneval eller lignende begivenheder, så er der nu og da folk der alligevel vælger at klatre over det. Så det er ikke den ideelle måde at holde folk ude på. Men på den anden side, sammenligner man prisen på denne type af hegn med prisen på et fast, så er det ret så mange som skal klatre over det, før at det ikke længere kan betale sig.

Valg af mobilhegn

Der findes som sagt en del forskellige mobile hegn. Nogle er ekstrem simple, og kun egnet til at indikere for folk, at her er et spærret område. Andre er noget bedre til at holde folk ude. F.eks. de hegn som bruges til koncerter og lignende. Det gælder altid om at finde lige netop den type af hegn som passer til dit behov. For nogle er sikkerheden måske ikke en faktor, hel vil de små billige hegn sagtens kunne bruges. Men skal de holde folk ude, så er det ofte de lidt større modeller man skal op i. Skal sikkerheden være helt i top, så er det nok ikke et mobilhegn, men en af de faste hegnstyper som et elementhegn eller panelhegn som man skal overveje. Fordelen ved mobilhegnet er jo netop at det er mobilt, og dermed muligt at flytte. Dog giver det stadig en noget højrer sikkerhed, end slet intet hegn. Der findes forskellige mål på mobilhegn, og det er muligt både at købe og leje et mobil hegn. Mange vælger også at købe et mobilhegn brugt eller blot at leje det i en kort periode, der findes en del firmaer som tilbyder udlejning af hegn.

Andre typer af hegn

Nu har vi hovedsageligt set på mobilhegnet her, og selvom det er en af de mest benyttede typer af indhegning, så er der stadig rigtige mange steder hvor et fast hegn som panelhegn, elementhegn, pressegitterhegn, trådhegn, stålgitterhegn eller Rørhegn vil være en meget bedre løsning. Det afhænger af ting som pris, sikkerhed, æstetik når man skal vælge hvilken type som har brug for. Med de mange muligheder som er, så kan det for mange være ret svært at vælge den rigtige løsning, derfor er det næsten altid en god ide, lige at tage en ekspert med på råd. F.eks. ved at kontakte et hegnsfirma som Ishøj A/S eller Moosdoorf A/S.- Begge er landsdækkende, har har stor kompetencer inden for området.

Byggepladshegn bliver mere populært

Over de senere år, ser vi flere og flere tyverier fra byggepladser. Det betyder at der ofte er brug for større sikkerhed på de områder, f.eks. i form af indhegning med byggepladshegn, videoovervågning, samt indlåsning af værktøj i containere og lignende. Det er ikke længere blot et par 15 årige knægte som syntes det kunne være smart lige at nuppe en vinkelsliber, men mere organiseret kriminalitet, hvor større mængder værktøj stjæles og efterfølgende sælges i udlandet. Det betyder også at der er sket en stigning i antallet af byggepladser, som vælger at få opsat et mobilhegn da dette giver en del ekstra sikkerhed. Hermed er det ikke bare at køre en varevogn ind på pladsen, fylde den med værktøj og byggematerialer, og så blot køre igen. Det ekstra besvær som skal til, for at først fjerne noget af hegnet, gør at flere vælger ikke at stjæle fra den indhegnede byggeplads. Af samme grund ser vi også at langt de fleste større byggepladser er indhegnet, netop fordi det virker og har en effekt.

Nogle gange vil man i stedet for et mobil hegn, vælge at bruge et midlertidigt fletværkshegn. Visse typer af fletværkshegn har en relativ kort levetid, og pris og kan derfor snildt bruges som en mere solid erstatning til et mobilhegn.

Byggepladshegn, en nem og effektiv type af hegn til masser af formål

Som du kan se, så er der både nogle fordele og ulemper ved at vælge et mobil hegn. Men alt efter hvad dit behov er, så kan det være en rigtig god type af hegn som både er billigt og praktisk.