Mobilhegn og byggeplads hegn

Mobilhegn fra Ishøj Hegn A/S - din specialist i opsætning og montering af alle hegnstyperEn af de mest populære typer af hegn her i Danmark er de såkaldte mobilhegn (også kendt som byggeplads hegn). De bruges ofte til midlertidig indhegning af områder. F.eks. i forbindelse med koncerter, byggerier eller cykelløb. Kort sagt – steder hvor man har brug for at skærme af for nogle personer i en periode. Disse byggepladshegn fås ofte i forskellige typer og i forskellige prisklasser.

Et eksempel er et Mobilhegn type 124, fra Ishøj Hegn A/S, er et let og mobilt hegn, hvor hvert element måler 350 x200 cm, og kan sammensættes efter behov. En komplet mobilt hegnssystem til midlertidige afspærringer Det opsættes i flytbare betonklodser og består af et stormasket svejset net i metal.

Hvorfor bruge et mobilhegn?

Fordelen ved disse mobilhegn, er at de er utrolig nemme og hurtige at sætte op, sammenlignet med de mere traditionelle typer af hegn som f.eks. trådhegn, panelhegn eller rørhegn. For mere information om disse typer af hegn, se vores gamle indlæg her: Typer af hegn og porte

Skal man f.eks. afholde en koncert, og kun vil havde adgang for betalende gæster, så er et mobil hegn jo den ideale løsning. Nemt at opsætte, og pille ned igen, og billigt at anskaffe eller leje. Eller hvis du har en container eller to, som du gerne vil sikre indholdet i ekstra godt. Så kan du jo nemt og hurtigt opsætte et mobilhegn omkring containeren, og dermed skabe en ekstra sikkerhed for relativ få penge. Det er jo ikke uden grund at en stor de af de danske byggepladser, vælger at anvende et byggepladshegn for at holde størstedelen af folk ude.

Læs også: Mobilhegn eller byggepladshegn

Ulemper ved et mobil hegn

Efter at have kigget på par af fordelene ved et byggeplads hegn, er det nu tid til at kigge på ulemperne ved det. For det er jo tale om et billigt hegn, hvilket også betyder at det ikke er et specielt solidt hegn. Dette gør at sikkerheden med et mobilhegn ikke er lige så høj, som med et fast hegn som eksempelvis et panelhegn. Det er ret nemt at klatre over disse mobilhegne, og nogle af typerne kan man også relativt nemt vælte eller flytte på. Dette gør at det er en af de hegnstyper, med den dårligste sikkerhedsværdi.
Dog er det stadig langt bedre end intet hegn. De fleste af os ved man ikke skal forcere et hegn, og holder sig pænt på den anden side af det. Men som vi ofte ser det til koncerter, karneval eller lignende begivenheder, så er der nu og da folk der alligevel vælger at klatre over det. Så det er ikke den ideelle måde at holde folk ude på. Men på den anden side, sammenligner man prisen på denne type af hegn med prisen på et fast, så er det ret så mange som skal klatre over det, før at det ikke længere kan betale sig.

Valg af mobilhegn

Der findes som sagt en del forskellige mobile hegn. Nogle er ekstrem simple, og kun egnet til at indikere for folk, at her er et spærret område. Andre er noget bedre til at holde folk ude. F.eks. de hegn som bruges til koncerter og lignende. Det gælder altid om at finde lige netop den type af hegn som passer til dit behov. For nogle er sikkerheden måske ikke en faktor, hel vil de små billige hegn sagtens kunne bruges. Men skal de holde folk ude, så er det ofte de lidt større modeller man skal op i.

Nogle gange vil man i stedet for et mobil hegn, vælge at bruge et midlertidigt fletværkshegn. Visse typer af fletværkshegn har en relativ kort levetid, og pris og kan derfor snildt bruges som en mere solid erstatning til et mobilhegn.

Byggepladshegn, en nem og effektiv type af hegn til masser af formål

Som du kan se, så er der både nogle fordele og ulemper ved at vælge et mobil hegn. Men alt efter hvad dit behov er, så kan det være en rigtig god type af hegn som både er billigt og praktisk.

Udgivet i Info