Automatik til porte og hegn

Vi har tidligere set lidt på forskellige typer af hegn og porte, sikring af sit hjem eller virksomhed og mobilhegn. I dette indlæg vil vi se lidt nærmere på nogle af de andre ting som kan bruges til adgangskontrol. Et begreb som efterhånden får større og større betydning herhjemme. Hvor det før i stor udstrækning handlede om at sætte et hegn op for at holde udvedkommende ude. Så bruges adgangskontrol i større grad til at øge sikkerheden i en bestemt zone eller at kontrollere større mængder af folk. Lad os dykke ned i det og kigge nærmere på et par andre metoder som hyppigt benyttes til adgangskontrol eller sikring af områder nu om dage. Alt lige fra det klassiske trådhegn til det populære mobilhegn.

Automatik til porte

Porte og låger er et ret vidt begreb som dækker over alt lige fra den lille haveport for enden af haven, til store industri porte der er flere meter bred. Til mange af disse porte, er det faktisk muligt at få forskellige former for automatik. Det kan f.eks. være en simpel foldeport til garagen eller en metal port til et industri område man skal kunne åbne via sin mobiltelefon. Der findes et hav af forskellige låse muligheder og anden automatik til porte, det er næsten kun fantasien som sætter grænserne.

Læs også: Oversigt over alle typer af hegn og porte

Pullerter

Pullerter er en ret simpel type af afspærring, som f.eks. anvendes til at tillade gående adgang til et område men ikke køretøjer som biler. Et eksempel på pullerter, kunne være de stolper man ser i nogle gågader, hvor man ikke ønsker bilerne skal have adgang. Nu om dage er der især kommet fokus på de mere kraftige pullerter, som skal være i stand til at stoppe selv en bil i høj hastighed.

Automatiske pullerter

En special type af pullerter, er den semiautomatisk pullert eller automatiske pullerter, som kan sænkes ned i jorden, og midlertidigt tillade køretøjer adgang til området. Ofte er disse at foretrække over de traditionelle stationære pullerter. Prisen er dog også noget højere end ved en stationær pullert. Men den ekstra fleksibilitet som er i en automatisk pullert, er ofte mer prisen værd.

Fletværkshegn

En anden populær hegnstype er et fletværkshegn som dækker over en bred type af trådhegn. I modsætning til eksempelvis et panelhegn, så anvendes et fletværkshegn ofte blot til midlertidig indhegning af områder, da det har en relativ kort levetid på cirka et par år. F.eks. som et alternativ til mobilhegn til byggepladser og lignende. Et fletværkshegn er lidt mere stabilt end et mobilhegn, hvilke kan give nogle fordele alt efter hvad ens behov er.

Læs også: Mobilhegn eller fletværkshegn?

Panelhegn

Et panelhegn er et alsidigt galvaniseret hegn bestående af svejsede stålgitre og støbte stolper. Med en levetid på over 20 år, er et panelhegn en solid løsning til mange forskellige steder. Det er derudover et hegn som kræver meget lidt vedligeholdelse. Panelhegnet kendes også som et elementhegn eller industrihegn, da det ofte bliver anvendt til indhegning af virksomhedens grund. Panelhegnet er en af de mest benyttede typer af hegn i Danmark, og med god grund! Til denne type af hegn fås også en stor mængde af forskellig adgangskontrol som porte og bomme.

Læs også: Mere info om forskellige typer af hegn og porte

Trådhegn

Et typisk trådhegn kan anvendes rigtig mange steder, og derfor bruges til sikring de fleste steder. Typiske steder hvor man kan se et trådhegn er børnehaver, rensningsanlæg, firma bygninger og den slags. Der findes flere forskellige typer af trådhegn, i forskellige højder og styrke. En stor del af de hegn man ser, er et klassisk trådhegn. En hegnstype med rigtig mange anvendelses muligheder, og som flittigt bliver brugt rundt omkring i det danske land. Der er stor forskel på hvordan et trådhegn ser ud, så er æstetikken en væsentlig faktor, så bør man tage et kig på de forskellige modeller inden for trådhegn. En praktisk hegnsløsning som kan bruges rigtig mange forskellige steder.

Støjhegn

Støjvægge eller støjhegn som de også er kendt som, bruges til at afskærme støjen fra et område. Det kan eksempelvis være i forbindelse med noget støjende industri, eller man kan opsætte et støjhegn langs et stykke af en motorvej hvis den er placeret tæt på et bebygget område. I takt med at vi er blevet langt mindre tolerante over for støjgener, har vi også set en kraftig stigning i anvendelse af støjhegn. Nu om dage accepterer vi ikke længere støj på samme måde som tidligere, vi vil gerne kunne sidde i vores baggård eller have og nyde roen. Dette stiller større krav til industri virksomheder og motorveje, og dermed et større behov for støjhegn og vægge. Faktisk har vi oplevet en kraftig stigning i brugen af støjhegn over de senere år, i takt med at flok til større og større krav til at tingene ikke må larme så meget. Vi finder os ikke længere i helt samme støj mængde som tidligere. Nu om dage skal der ikke meget støj til, før at klagerne vælter ind hos kommunen.

Hegn og porte

Husk at der til hvert hegn ofte også skal være en indgang, enten i form af en port eller en bum. Mange af disse løsningen inden for porte og bomme kan være temmelig dyre, så det er vigtigt også lige at huske at have disse med i sine beregninger over omkostninger. Her skal man alt efter model vælge hegn og porte som passer sammen, da ikke alle typer af porte og bomme vil passe til hegnet. Ofte kan det være lidt et problem at finde den rigtige port til den type hegn man har. Heldigvis er der sket en kraftig stigning i udvalget inden for porte, så nu er det blevet noget nemmere end for blot 10 år siden.
Hvilken port man skal vælge afhænger af hvilken type af hegn. Men til langt de fleste hegnstyper findes der et bredt udvalg inden for forskellige typer af porte, både med automatik og uden.

Gitter hegn

Gitterhegnet også kendt som et stålgitterhegn er en type af panelhegn som anvendes til indhegning af udendørs områder, institutioner og andre steder hvor der ikke er behov for stor sikkerhed. et gitter hegn er solidt og nemt at opsætte, som er god til at holde de fleste uvedkommende væk fra området. En stor del af de typiske hegnstyper vi ser omkring områder, er ofte en eller anden form for gitterhegn. Gitterhegnet fås i forskellige tykkelse og masker, nogle er finmasket, så man nærmest ikke kan se igennem hegnet, mens andre har store nok masker til at en håndbold kan trille igennem, men ikke en person. Et stålgitterhegn er for mange et rigtigt godt valg til indhegning af sin virksomhed eller institution. Men få altid flere tilbud på opgaven, da prisen på et gitter hegn kan svinge meget alt efter kvalitet, og hvem som skal opsætte det.

Der er en hel del muligheder når det komme til hegn og porte. Her er en kort oversigt over hvad vi har beskrevet af typer i denne artikel.

  • Automatik til porte
  • Automatiske pullerter
  • Pullerter
  • Fletværkshegn
  • Panelhegn
  • Trådhegn
  • Støjhegn
  • Mobilhegn
  • Hegn og porte
  • Gitter hegn

Her er en kort video som beskriver hurtigt hvor man kan sætte et metal hegn omkring en parkeringsplads. Giver lidt en ide om hvordan det f.eks. skal gøres ved opsætning af visse hegnstyper. Måden det oprettes på variere dog en del efter hvad hegnstype det er tale om.