Brænde

hvorfor benytte sig af brænde af træ til at varme sit hjem op med

Brænde til hygge eller opvarmning

Langt de fleste her i Danmark får deres varme via fjernvarme, oliefyr eller via gas, det betyder at brænde for mange mest er noget man benytter som et supplement til den primære varme kilde eller for hyggens skyld. Det brænde vi benytter her i landet er hovedsagligt brændestykker af kløvet træ, træpiller og træ briketter af forskellige typer.
Benytter man træ til opvarmning er det stor forskel på hvor mange varme man får ud af de forskellige træ sorter og om det er tale om frisk eller tørt træ. Så benytter man brænde for at få en god varme i hjemmet kan man med fordel gå efter træsorter som Eg eller Bøg da disse har en høj brændværdi og du derfor ikke skal fylde så meget på som hvis du f.eks. benytter dig af blandet løv eller gran.
Rigtig mange herhjemme benytter sig også af brænde til at skabe lidt ekstra hygge i hjemmet eller ude i haven for der er jo ikke noget mere hyggeligt at at sidden foran pejsen med et glas rødvin en kold vinternat eller under et tæppe i have mens man bager sin snobrød over bålet. Fyre man op primært for hyggens skyld og er det ikke vigtigt hvor meget varme ens træ afgiver er det ingen grund til at købe de dyre træsorter, her kan man med fordel blot købe det som er billigst.

tilbud på træ briketter og hvorfor træbriketter er et godt valg til dit fyr eller pejs.

Briketter fylder mindre

Har man begrænset plads eller syntes man at store mænger træ sviner for meget bør man overveje træ briketter. Træbriketter er små firkanter af hårdt sammenpresset savsmuld eller træsplinter som er nemme at stable og fylder derfor meget mindre end træ. Selvom de ikke er helt så kompakte som almindelig træ er vandindholdet i træbriketter ofte lavere end i andre typer af brænde og man opnår derfor alligevel en temmelig høj brændværdi ved at benytte sig af træbriketter, hvilket selvfølgeligt også er en af grundene til at disse typer af brændsel er blevet rigtig populære over de senere år.

træpiller er guf for dit fyr eller pejs

Træpiller til automatisk påfyldning

Træ piller minder rigtigt meget om træ briketter i en mindre skala, de består også af tæt presset træ og har mange af de samme egenskaber. En af de helt store fordele ved træpiller er at mange fyr fås med automatisk indførings systemer så man blot fylder sine træpiller i en stor beholder ved siden af fyret, men sætter en mål temperatur og så fyldes der automatisk på efter behov så længe der er piller i beholderen. Dette er rigtigt praktisk til de steder hvor brændsel er den primære varmekilde da man slipper for at skulle stå op midt om natten for at undgå et koldt fyr.  Når vi snakker træpiller (og briketter for den sags skyld), er kvaliteten rigtig vigtig. Dels fordi du får mere varme fra kvalitets produkter men også fordi piller og briketter af dårlig kvalitet efterlader flere affalds produkter og aske som kræver mere rengøring eller i nogle tilfælde kan stoppe indførings systemet til fyret til. Derfor er det vigtigt at man køber fra en forhandler hvor man ved at kvaliteten er i orden og ikke blot går efter det første og bedste tilbud på brænde man falder over på Internettet.

Som du kan se er er det 3 ret forskellige typer af biobrændsel men alle 3 typer af brænde er faktisk en ret effektiv måde at få varmet dit hjem op på, bor man f.eks. i et område hvor fjernvarme koster kassen eller benytter man el radiatorer er der ofte en del penge at spare ved at få installeret en brændeovn eller fyr og benytte sig af træ briketter, træbrænde eller træpiller til at få sin varme med.